изпратете запитване за оферта Спечелете пари с нашата програма последно 10 Спечелете пари с нашата програма последно 10
Земеделски институт - Стара Загора

Колко струва и как се формират цените 18
Jul

Колко струва услугата уебдизайн?

Една доста важна и в същото време доста неопределена тема. На този въпрос точен отговор няма! Най – често проектите се реализират посредством бюджет с долна и горна граница, който е определен изцяло от клиента.

Какво налага тази променливост на цената?

Всеки един интернет сайт е компилация между техническа и творческа работа, която на всяка цена трябва да бъде съобразена с вкуса и изискванията на клиента, точно по тази причина цената винаги варира и няма как да бъде фиксирана предварително.

Това, което трябва да се знае за цената на уебдизайн е, че винаги когато трябва да се реализира един проект обхвата на дейност е доста голям. Необходимо е да се знаят много фактори, като например: “сложност на изпълнение”, “брой отделни модули”, “брой и размер бази данни” и т.н.

Много често модулите, които съдържа един уебсайт  са определящи за формирането на цената, но това също варира, защото възможностите за тяхното изпълнение са много. Когато се избира начин на изпълнение винаги се търси най – оптималният, но това разбира се зависи само от мнението на екипа изпълняващ проекта.

В общи линии цената се формира от сложността на изпълнение спрямо срока в който продукта трябва да бъде завършен. Доста често клиентите искат нещата да се случват бързо и това допълнително усложнява и оскъпява проекта. Когато обаче се намери баланса между тези два фактора, тогава резултатите винаги са си стрували парите.

Нашият екип съветва всеки клиент да намери въпросният баланс и да не харчи излишно от това, че е нетърпелив да види продукта си. Всеки човек поне веднъж в живота си се е убеждавал, че когато работата се върши на скорост възможностите за грешка се увеличават многократно.

Всички знаем поговорката: “Бързата работа – срам за майстора”

При формиране на цената да не забравяме и поддръжката на страницата. Ясно е, че когато един проект спре да се обновява той мигновено започва да върви надолу и с него потъва и идеята, която го е породила. С други думи сайт без поддръжка и обновяване не може да бъде ефективен. Обикновено цената на подобен вид услуга е месечна и пак зависи от големината на проекта и това колко често ще се обновява тя.

Възможно е разходите за обновяване и поддръжка да бъдат избегнати, но това е факт само когато клиента има необходимите познания или лице, което може да се справи с подобна задача. Администрирането на страници в днешно време не е чак такава философия, но също има своята специфика, затова ние винаги препоръчваме на нашите клиента въпросната работа да се извършва от компетенти хора.

Какви са рисковете, когато оставите цената да се формира сама?

Използването на екип за изграждане на интернет сайт, предполага идеите и възможностите за изпълнението му да са големи, това преведено в разходи означава, че проекта може много да надхвърли очакванията Ви, което е добре от една страна, но за това трябва да се заплати и съответната цена, която може да се окаже непосилна или нежелана.

Запоменете! Един добър екип от професионалисти никога не би Ви дал точна цена, по скоро може да Ви ориентира за рамките и, но не и да я назове точно. Ако попаднете на подобно нещо то тогава можете да сте сигурни, че трябва да подложите цената на съмнение. Няма как човек, който все още не знае какво количество работа го чака да назове нейната стойност.

Съвет от нас: когато решите да си направите интернет сайт, най – добре определете бюджет и формирайте вашата идея предварително. По този начин ще избегнете непредвидени разходи и ще получите задоволителен продукт. Не питайте специалистите за цената, а я определете сами.