изпратете запитване за оферта Спечелете пари с нашата програма последно 10 Спечелете пари с нашата програма последно 10
Земеделски институт - Стара Загора

04
Sep

Priceminister.bg

От екипа на inmedia:

Първият по рода си в България онлайн портал за цени на дребно на храни от цялата страна. Сайта притежава множество системи за търсене, както опростени, така и по-сложни за тези които имат нужда от повече информация. Проекта се развива денонощно и набира доста голяма популярност. Това, което може да се каже за него е, че той е едно доста добро оръжие в ръцете на хората, които знаят как да го използват.

В сайта може да намерите още цялата актуална информация, която засяга цените на дребно под формата на “Новини”. Тази секция спомага на потребителите да бъдат постоянно информирани и дори да предвиждат движенията на цените на храните в страната.

Можете да проследите движенията на цените на основни хранителни артикули като месо, млечни продукти, брашно, хляб и т.н. Още един плюс е това, че сайта дава възможност да проследите движението на цените на дадени артикули дори по региони от страната и да разберете къде е най – евтино и къде най – скъпо в момента.

От автора:

Как успяваме да събираме за вас актуални цени всяка седмица?

Разбрали отдавна общото състояние на икономическата криза в страната ни, нашият екип е сигурен, че движенията на цените на основните хранителни продукти са от огромно значение за борба с нея.

Разполагайки с необходимите центрове разположени на територията на цялата страна и подходящият екип от специалисти ние от Priceminister открихме, че можем да Ви бъдем много – полезни като събираме ежедневно информация за поскъпването и поевтиняването на различните хранителни продукти.

С помощта на тези центрове, както и с помощта на единствената в страната фирма, занимаваща се с анализ на цените успяхме да изградим един продукт, който да представя на крайният потребител достатъчно достоверна и ценна информация.

Областни центрове, от които черпим информация: София, Благоевград, Варна, Бургас, Ловеч, Монтана, Пловдив, Русе и Хасково.

Колко са достоверни те и защо да им се доверявам?

Изхождайки от факта, че зад този проект стоят най – добрите специалисти в анализа и маркетинга на пазара в земеделския сектор и опирайки се на дългогодишният опит на нашата партньорска мрежа, можем спокойно да заявим “ДА! Цените са актуални и 100 % достоверни.”

Има ли специфика при формирането на цената?

Както във всяка дейност, така и при формирането на цените има специфика. Всяка цена в нашата страница се изчислява на базата на много – сложна формула, която малцина специалисти в страната знаят. Освен това цените са усреднени за района, възможно е да забележите разлики в магазинната мрежа, но това се дължи само и единствено на факта, че собственикът или търговецът са решили да завишават или да понижават съответната цена. Знаейки този факт, ние смятаме, че всеки един от вас може да се предпази от това да бъде излъган в магазина или при пазаруване на дребно, което от своя страна е доста ценно в условията на криза, в които за съжаление е попаднала в момента страната ни.

Как да използвам цените като оръжие и защо да ги следя?

Всеки един от вас, може да използва цените, както сметне за добре, но ние можем да изложим няколко живи примера, с които да Ви докажем колко уникален и полезен може да бъде нашият продукт.

За всички производители на хляб например, които разработват райони и не оставят бизнеса си само на местно ниво и искат да се развиват, цената която сме заложили може да бъде много полезна, поради факта, че в дадени населени места този артикул се слави с по – ниска или по – висока цена. При познаването и, те спокойно може да започнат доставки, като предварително са разбрали средната цена за района. Това правило се отнася и за повечето други производители на зеленчуци, плодове и.т.н.

За собствениците на складове, нашият продукт може да бъде един истински ориентир, от който те да успяват да зареждат складовите си помещения от най – добрият и изгоден за тях производител, като се информират предварително за района, от който ще купуват.

За хората занимаващи се със статистика на цените на пазара сме заложили в нашето търсене и усреднена цена за цялата страна, така те ще бъдат максимално улеснени и няма да има нужда да се сдобиват с цените по отделно за регионите и да използват математически сметки за да достигнат до резултата, който ние най – любезно сме предоставили безплатно.

Примерите са много и дори ние няма как да знаем всички, но искахме да покажем на нашите потребители, че този продукт е наистина полезен и важен за търговията, статистиката и като цяла за земеделският сектор.

Как успяваме да ги представим безплатно до потребителя?

Позовавайки се на факта, че за нас е важно да държим максимално информирани хората в страната и напоследък зачестилите търговци, които завишават многократно цените си, бихме искали да поднесем на потребителя нужната му компетентност, така че той да не бъде излъган.

Способни сме и го правим! Начините по които се сдобиваме с цените не винаги са въпрос само на усърдна работа на екипа, а и много – често на финансови средства, които ние сме готови да платим за да можем да поддържаме високата информираност на населението, точно в подобни условия на икономическа криза.